دکتر محمدرضا اسدی در مردادماه 1364 در شهرستان نکا در استان مازندران به دنیا آمد. او پس از طی تحصیلات ابتدایی و راهنمایی و اخذ دیپلم در رشته ریاضی و فیزیک در سال 1381 وارد حوزه علمیه قم شد. از سال 1383 تدریس های آزاد و از سال 1388 تدریس های رسمی خود را در حوزه علمیه قم آغاز کرد. پس از اتمام سطح یک در پنج سال، در سال 1386 وارد مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) شد و همزمان با ادامه تحصیل و تدریس دروس حوزوی، در سال 1391 در مقطع کارشناسی رشته معارف اسلامی و کلام، در سال 1395 در کارشناسی ارشد رشته دین شناسی با گرایش ادیان ابراهیمی و در سال 1399 در مقطع دکتری رشته ادیان و عرفان از آن مؤسسه فارغ التحصیل گردید. او در بعضی از مراکز فقهی نیز تحصیل و پس از اخذ مدرک علمی سطح سه حوزه، از سال 1391 در دروس خارج فقه و اصول شرکت کرده است.
دکتر محمدرضا اسدی از سال 1383 تا کنون به تدریس علوم مختلف حوزوی و دانشگاهی از جمله ادبیات عرب، منطق، فلسفه، کلام، ادیان، فقه و اصول اشتغال داشته و اکنون از مدرسان سطوح عالی حوزه علمیه قم است. تدریس های او در مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، جامعة المصطفی العالمیة، مدارس علمیه معصومیه، شهید صدوقی، کرمانیها، خاتم الانبیا و حاج ملاصادق قمی و برخی از دانشگاه ها و مراکز علمی و فرهنگی دیگر انجام گرفته است. دکتر محمدرضا اسدی به دو زبان انگیسی و عربی آشنایی کافی داشته و اکنون بخشی از تدریس های او به زبان عربی انجام می شود. شرکت و ارائه مقاله در همایش های علمی ملی و بین المللی، مدیریت کرسیهای علمی و تألیف چندین کتاب و مقاله علمی و فرهنگی از دیگر فعالیت های اوست. خطابه و فعالیت های تبلیغی او نیز از سال 1386 تا كنون در استانهای تهران، قم، يزد، اصفهان، فارس و مازندران ادامه دارد. او به کشورهای عربستان، عراق، هند، لبنان و سوریه سفر کرده است. محمدرضا اسدی حافظ کل قرآن کریم بوده و کسب رتبه های متعدد در رشته شعر، چاپ دو مجموعه شعر و نشر اشعار در کتاب ها و مجلات متعدد از سوابق هنری اوست. او در دوران نوجوانی موفق به اتمام دوره ممتاز خوشنویسی در انجمن خوشنويسان ايران شده است. از مسئولیت های اجرایی او می توان به مدیریت کل تحصیلات تکمیلی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، عضویت در هيئت رئيسه مؤسسه فرهنگی تبليغی علامه بلاغی، عضویت در شورای علمی مؤسسه «آينده پژوهی، دين و صلح جهانی»، مدیریت گروه فقه مدرسه علمیه حاج ملاصادق قمی، عضویت در شورای علمی آن مدرسه و عضویت در گروه علمي نقد مسيحيت معاونت تبليغ حوزه علميه قم اشاره کرد. دکتر محمدرضا اسدی اکنون عضو هیئت علمی و معاون آموزش مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) است.
تدریس ها
ادبیات عرب: صرف ساده، بدایة النحو، هدایه، صمدیه، سیوطی، مغنی، جواهر البلاغة، تجزیه و ترکیب.
منطق: منطق مقدماتی، منطق مظفر، منطق پیشرفته.
فلسفه: بدایة الحکمة، تاریخ کلام و فلسفه اسلامی.
کلام: بدایة المعارف، شرح باب حادی عشر، اصول اعتقادات، اندیشه اسلامی.
ادیان: آشنایی با ادیان، اخلاق در ادیان، اخلاق تطبیقی ادیان؛ یهودیت، تاریخ عمومی ادیان، ادیان ایران پیش از اسلام؛ نقش دین در زندگی فردی و اجتماعی.
فقه و اصول: اصول مظفر، رسائل، الفائق، لمعه، مکاسب، فقه مقارن، روش اجتهاد، فلسفه فقه، روششناسی درس خارج و نقد اجتهادی آراء.
سایر: انسانشناسی، انسان در آیینه ابدیت، جهاد در قرآن، تفسیر ترتیبی (4سال)، تفسیر موضوعی (2 سال)، نهج البلاغه، مربی حفظ قرآن.
تألیفات
1. پژوهشي فقهي پيرامون لباس نمازگزار؛ شرطيت طهارت يا مانعيت نجاست (کتاب)؛
2. سيرة اهلبيت در تعامل با اهلكتاب (كتاب)؛
3. الگوی تحقق عدالت اجتماعی در اسلام و مسیحیت؛ مطالعه موردی گفتمان انقلاب اسلامی ایران و الهیات رهاییبخش آمریکای لاتین (کتاب)؛
4. یهودیت (کتاب).
مقالات در مجلات علمی
1. ايمان و عقلانيت؛ بررسي تطبيقي ديدگاه توماس آكويناس و مارتين لوتر (علمی پژوهشی)؛
2. شيوه دفاعي اسلام در برابر هجمههاي اقتصادي اهلكتاب (علمی پژوهشی)؛
3. بررسي تحليلي سيرة نبوي و علوي در مواجهة نظامي با اهلكتاب (علمی پژوهشی)؛
4. نقش عمل در شريعت ايمان با تأكيد بر رسالههاي شباني پولس (علمی پژوهشی)؛
5. تحليلي بر ظرفيت تأثيرگذاري كشفيات نجع حمادي بر تاريخ و الاهيات مسيحي (علمی پژوهشی)؛
6. ارزيابي تحليلي روش كليساي كاتوليك در بسط عدالت اجتماعي (علمی پژوهشی)؛
7. مراتب اخلاقي هندوئيسم؛ چالشها و الگوي صحيح از منظر اسلام (علمی ترویجی)؛
8. نقد مقاله دين، خشونت و جنگ هاي مقدس نوشته هانس كونگ (علمی ترویجی)؛
9. اهداف حکومت دینی براساس تعالیم اسلام شیعی و مسیحیت کاتولیک (علمی پژوهشی)؛
10. طمع در اسلام و مسیحیت (علمی پژوهشی).
مقاله در همايشهاي علمي
1. تأثير خدامحوري در اسلام و مسيحيت بر مهار بيبندوباري (همایش بین المللی امام رضا و گفتگوی ادیان؛ ارائه در پنل تخصصي و دريافت گواهي)
2. اهداف حکومت دینی براساس تعالیم اسلام شیعی و مسیحیت کاتولیک (دکترین مهدویت)
مقالات فرهنگی اجتماعی
1. دروازهاي به سمت خوبيها (چيستي سلاح شهادتطلبي)؛
2. تنفس آزاد (آثار فرهنگي و اجتماعي دورماندن هنر و ادبيات از پرداختن به حوادث اول انقلاب و پرداختن به جريان نفاق).
افتخارات
1. انتخاب رساله دکتری با عنوان «الگوی تحقق عدالت اجتماعی در اسلام و مسیحیت؛ مطالعه موردی گفتمان انقلاب اسلامی ایران و الهیات رهایی بخش آمریکای لاتین» به عنوان برگزیده دوم چهاردهمین جشنواره بین المللی فارابی در بخش بزرگسال گروه اخلاق، ادیان و عرفان؛ 1402
2. انتخاب کتاب «سیره اهل بیت در تعامل با اهل کتاب» به عنوان کتاب ارزشمند از سوی کمیته منتخب وزارت ارشاد در مجمع ناشران استان قم؛ 1398
3. تجلیل از فصل نامه معرفت ادیان در چهارمین جشنواره مقالات علمی حوزه به سبب نشر مقاله «تحلیلی بر ظرفیت تاثیرگذاری کشفیات نجع حمادی بر تاریخ و الهیات مسیحی» نوشته محمدرضا اسدی
شرح وظايف معاون آموزش